La fiscalia del Principat s’ha querellat contra l’exministra de Cultura i Esports del govern de Martí, Olga Gelabert, sobre la base d’una conversa gravada amb el secretari de la Federació Andor­rana de Futbol, Tomàs Gea, en què estaven pactant trossejar una concessió pública en tres  parts per poder-la convertir en adjudicació directa. Es tracta d’una presumpta desviació de fons provinents de la UEFA i la FIFA.

Segons la querella, Gelabert va intervenir en unes obres per remodelar els lavabos de l’Estadi Nacional davant un imminent partit contra la selecció francesa. L’acord per evitar el concurs públic permetia accelerar els treballs i tenir a punt l’Estadi per al partit contra França, informa l’ANA.

La Fiscalia considera que podria haver-hi indicis de delicte en aquesta actuació. Fons judicials han indicat que el cas estava en mans el Tribunal de Corts perquè la ministra era aforada, i que ara ha passat al Tribunal de Batlles perquè ha deixat el càrrec públic. La decisió de la Fiscalia encara no ha estat comunicada als lletrats de les defenses.

En la mateixa causa també està investigat el tresorer de l’organisme, José García, que és fora d’Andorra i no consta que ara per ara hagi tornat. A banda del tresorer, hi ha almenys tres treballadors qualificats de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que estan encausats pels mateixos fets.