La falta de pàrquings a Andorra la Vella està provocant problemes per als residents i ciutadans que es desplacen diàriament d’altres zones del país per anar a treballar a la parròquia d’Escaldes-Engordany. A determinades hores del dia, la situació és caòtica, ja que poder aparcar el vehicle en un aparcament públic, fins i tot en una setmana com l’actual de baixa afluència turística, es converteix en un maldecap per a alguns veïns i treballadors.

Tot i que des de la corporació escaldenca s’assegura que la parròquia disposa d’un total de 2.925 places de pàrquing, el fet que aquest part del territori andorrà hagi d’absorbir els turismes de la capital -per la seva manca de places d’aparcaments- està acabant amb l’excedent existent a Escaldes.

A tot Andorra hi ha registrats gairebé 80.000 vehicles de motor. La majoria són turismes (més de 50.000) i una part es mou cada dia per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Per això la capital necessita urgentment places ‘extra’ per minimitzar els efectes dels cotxes voltant i voltant perquè no tenen on aparcar. Mentrestant són els residents en el que en pateixen les conseqüències.

Cal recordar que el cost de les tarifes dels aparcaments exteriors és gratuït els primers 30 minuts. El preu és de 0,50 euros per cada fracció de 15 minuts, 20,80 euros per tot el dia. A més, hi ha uns abonaments mensuals que fan que el preu sigui una mica més econòmic sempre que es faci servir cada dia del mes.