Site icon La Valira

La delinqüència es va disparar al Principat d’Andorra el 2023, amb un 22% més de casos que l’any anterior

Creix la delinqüència a Andorra un 22% fruit de l’augment dels delictes contra el patrimoni, els de drogues i contra les persones.

És una de les principals dades de l’informe anual d’activitat que ha presentat el fiscal general, Xavier Sopena, durant l’inici de l’any judicial, i que correspon al 2023. Ho atribueix principalment als delictes relacionats amb el patrimoni, amb els furts, els estupefaents i contra les persones.

Així amb dades generals, la fiscalia va iniciar 5.475 causes, per les 4.651 de l’any anterior, a través de les quals s’han perseguit 6.000 infraccions penals. Les causes penals incoades han crescut en 824, i s’han investigat 1.100 infraccions penals més, d’aquí la xifra del 22% d’augment de la delinqüència.

Sopena ha deixat clar que l’activitat relacionada amb la violència domèstica i ara amb la de gènere, que estan separats al Codi Penal, es manté respecte al 2022 igual com les agressions sexuals i les violacions, que també estan separades penalment.

Sobre aquestes dades, la ministra de Justícia i Interior, Esther Molné, considera que no són preocupants, en tant que es podrien explicar per l’augment de la població i per l’increment de l’efectivitat policial, però sí que admet que estaran atents.

Exit mobile version