Site icon La Valira

La cooperativa del Cadí pren una decisió que pot portar greus conseqüències per al sector lleter

L’eficiència en la recollida i transport de la llet és crucial per mantenir la qualitat del producte i la sostenibilitat del negoci. Recentment, la cooperativa del Cadi de la Seu d’Urgell ha pres la controvertida decisió d’eliminar una de les cisternes de recollida de llet, generant una sèrie de perjudicis significatius per als seus socis i per a la seguretat viària.

Un dels problemes més immediats i preocupants és l’augment de la càrrega de treball per als conductors que ara han d’assumir les rutes addicionals de la cisterna eliminada. Aquests treballadors, que ja enfrontaven llargues jornades, ara es veuen obligats a treballar més de 8 hores diàries.

Aquesta extensió de les jornades laborals no només representa una decisió injusta per als conductors, sinó que també posa en risc la seva seguretat i altres usuaris de les vies. “Conduir un camió durant tantes hores pot portar a la fatiga, reduint els reflexos i la capacitat de resposta davant de situacions imprevistes, augmentant així el perill d’accidents”, segons denuncien en un comunicat els mateixos empleats.

L’eliminació d’un dipòsit també significa una sobrecàrrega de les restants unitats. Les cisternes ara han de transportar un volum més gran de llet, superant sovint els límits de pes recomanats. Aquesta pràctica “no només és il·legal, sinó que també incrementa el desgast dels vehicles, genera més costos de manteniment i eleva el risc d’accidents a causa de la inestabilitat del camió pel sobrepès”.

Impacte a la qualitat del producte i la satisfacció del client

El sobrecarregament i les extenses jornades de treball poden afectar la qualitat de la llet recollida. Els retards en la recol·lecció a causa de les rutes més llargues “poden fer que la llet no es mantingui a la temperatura adequada, comprometent la seva frescor i qualitat”. Això no només afecta els socis productors, que veuen com el seu esforç no es reflecteix en un producte de qualitat, sinó també els clients finals, que esperen el millor de la lletera.

La responsabilitat de la cooperativa és fonamental i, per tant cal que l’empresa “reavaluí la seva decisió i consideri els greus perjudicis que ha causat”.

Per tot plegat creuen que la lletera té la responsabilitat “de garantir condicions de treball justes i segures per als seus empleats, així com de mantenir la qualitat i la sostenibilitat de la seva operació. Ignorar aquests problemes no sols és irresponsable, sinó que també pot portar a conseqüències legals i a una pèrdua de confiança per part dels socis i consumidors”.

Exit mobile version