Site icon La Valira

La confiscació de tabac i divises a la duana de la Farga de Moles baixa el primer trimestre respecte al 2022

El decomís de divises i tabac de contraban a la Farga de Moles ha baixat el primer trimestre en comparació amb l’any passat. La guàrdia civil ha confiscat divises per més de 177.000 euros. Una quantitat que baixa, més d’un 7% respecte del 2022, quan se superaven els 190.000. Les actes aixecades també han disminuït, de quinze a onze.

Les infraccions per contraban de tabac es van doblar, 21. Tot i això, el valor de les cigarretes comissades ha estat menor, apropant-se als 24.500 euros, un 20% menys.

La recuperació de l’activitat i l’eliminació de les restriccions a la mobilitat per la Covid-19 s’ha traduït també en un augment de divises intervingudes els darrers anys. El decomís de l’any passat va arribar a quintuplicar el del 2021. En concret van superar els 1,3 milions, informa ATV.

Tot el contrari en les intervencions de tabac. El valor de la mercaderia comissada va disminuir, tot i l’augment del nombre d’infraccions registrades. Tanmateix, la quantitat intervinguda d’altres productes com rellotges, begudes alcohòliques i perfums, sí que ha crescut els darrers anys.

 

Exit mobile version