Site icon La Valira

La Cerdanya lidera la contractació d’estrangers a Catalunya, i l’Alt Urgell a la cua d’afiliats espanyols

La Cerdanya va ser la comarca catalana que el mes de gener va sumar més nous afiliats a la Seguretat Social de procedència estrangera, amb una variació interanual del 16%, segons les dades provisionals fetes públiques per l’Idescat de la Generalitat. El Berguedà i el Moianès, amb increments respectivament del 15,5% i del 14%, van ser les següents comarques en creixement d’afiliats estrangers.

El Solsonès es va situar com la cinquena comarca del país, per darrere de l’Alta Ribagorça, amb un augment del 12,9%. També el Bages, amb una alça de l’11,7% va superar la mitjana catalana, que va ser del 10,4%.

En general, el mes de gener el nombre d’afiliats estrangers va augmentar a totes les comarques, mentre que els de nacionalitat espanyola van disminuir a 11 comarques, entre les quals l’Alt Urgell (-0,4%) i la Cerdanya (-0,3%).

Les comarques del territori amb un major increment de l’afiliació nacional van ser l’Anoia (+1,3%) i el Bages (+1,2%).

D’altra banda, l’Alt Urgell (13,39%) i la Cerdanya (13,56%) són les comarques catalanes on és menor el pes de l’afiliació estrangera respecte del total. Totes estan per sota de la mitjana nacional, que és del 16,36%. La Segarra, amb un pes del 31,63%; el Barcelonès (23,53%) i Alt Empordà (22,45%) són els territoris amb un major nombre d’afiliats estrangers respecte del total.

Exit mobile version