Site icon La Valira

La CCMA posa en mans de Florentino Pérez la continuïtat i la seguretat de les emissions de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en mans de CLECE, una empresa del grup ACS (Actividades de Construcción y Servicios) presidit per Florentino Pérez, el manteniment i el funcionament correcte dels serveis elèctrics i tècnics que permeten la continuïtat de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio. El contracte el van firmar la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i Mercè Montesinos, en representació de CLECE SA, el passat 29 de juliol. El valor exacte del contracte és de 4.746.299,68 euros i té una durada de cinc anys.

En l’informe justificatiu de l’inici de l’expedient de contractació del “servei de manteniment i operació d’instal·lacions elèctriques, de climatització, i de fluids als edificis de la CCMA” es recorda que aquesta feina està totalment externalitzada i unificada des de fa cinc anys. Aquest servei inclou els manteniments elèctrics i mecànics dels centres de producció principals de la CCMA, incloses les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí i L’Hospitalet, les de Catalunya Ràdio a l’avinguda Diagonal de Barcelona i les delegacions d’ambdós mitjans a Tarragona, Lleida, Girona i Vielha. Entre els anys 2014 i 2018, l’empresa COMSA es va encarregar d’aquest servei per 556.020 euros anuals. L’any 2018 es va tornar a licitar i es va adjudicar a COMSASERVICE per 642.888 euros anuals. Dos mesos després de l’adjudicació aquesta empresa va demanar la rescissió del contracte adduint que “resultava antieconòmic, a causa de l’increment de costos del sector”.

El contracte que ara han firmat la CCMA i CLECE té una durada inicial de dos anys i es prorrogarà automàticament per anualitats fins a sumar un màxim de cinc anys. Pels dos primers anys del contracte, CLECE cobrarà 1.898.519,87 euros, dels quals 1.818.519,87 correspondran al servei de manteniment fix i 80.000 a la reserva de fons per dur a terme eventuals actuacions de manteniment extraordinari. Totes aquestes quantitats no incorporen l’IVA corresponent. Incloent-hi l’IVA, el cost del contracte puja a 5.747.500 euros.

En el document que recull de les prestacions que es reclamen a CLECE, la CCMA considera que es tracta d’un contracte “essencial” pel bon funcionament de TV3 i Catalunya Ràdio, ja que es tracta “de dos serveis bàsics i estratègics del país per als quals és indispensable garantir el seu funcionament 24 hores al dia set dies a la setmana”. “La fiabilitat d’aquests serveis de comunicació implica disposar d’unes instal·lacions elèctriques i mecàniques correctament dissenyades i dimensionades, redundades en tots els elements essencials, perfectament mantingudes i curosament monitorades”, s’assenyala en aquest document

CLECE SA, creada el 1992, és una de les deu empreses integrades al grup ACS i es dedica al manteniment de serveis, neteja, atenció a les residències, neteja, restauració, jardineria, logística i seguretat. Un informe de l’Observatori del Deute en la Globalització, datat el juliol d’aquest any, assenyala que és propietat al 100% d’ACS i que el seu principal accionista és el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que té un 12,6% de les seves accions. Els empresaris Alberto Cortina i Alberto Alcocer en tenen un 8,6% a través de Corporación Financiera Alcor. Altres accionistes són Société Générale (5,3%), Black Rock (4,9%) i Goldman Sachs (3%). L’any 2019 va facturar 1.579 milions d’euros i va tenir uns beneficis nets de 38 milions d’euros. ACS ha repartit aquest any dividends per valor de 630 milions d’euros.

Exit mobile version