Junts per Catalunya s’alia amb Ciutadans i el PP per aprovar el pressupost del Parlament aïllant Esquerra Republicana. La cambra ha aprovat el pressupost amb els vots d’un dels partits del govern, que es torna a dividir, i de dos de l’oposició. Els tres partits han fet pinya per aprovar uns comptes que inclouen un augment de sou d’un 2% pels diputats i treballadors del Parlament.

Els pressupostos del Parlament han provocat mala maror entre Junts per Catalunya i Esquerra. Els republicans, amb el PSC i la CUP s’han abstingut i els comuns hi han votat en contra.

Esquerra explica que els comptes finals que s’han presentat no inclouen partides que havien demanat. Per exemple per acollir una cimera de Parlaments Europeus prevista per aquesta tardor. A més, apostaven per congelar els sous dels diputats i no incrementar-los.

Els nous comptes també contemplen, per exemple, que Carlos Carrizosa tingui dos assessors personals. Unes retribucions avalades per JxCat i que no han agradat gens als socis de govern.