Site icon La Valira

Junts, ERC i CUP voten en contra d’abolir la prostitució que al ‘barri vermell d’Andorra’ és de “baix nivell”

Els grups de la CUP, ERC i JuntsxCat no han donat suport aquest dilluns en el Ple de l’Ajuntament d’una moció contra el tràfic d’éssers humans i la prostitució presentada pel grup de Compromís.

A banda de les xifres global, la regidora de la plataforma socialista, Carlota Valls, s’ha centrat en el cas de la Seu i comarca, on la prostitució presenta peculiaritats per la proximitat amb Andorra.

Al Principat la prostitució està prohibida i des de fa dos anys ho està també la publicitat relacionada amb la prostitució per un acord unànime del Consell General i que va suposar una modificació del seu codi penal, ja que la majoria d’anuncis eren de serveis de prostitució a la Seu, coneguda com ‘el barri vermell d’Andorra’, així com a la resta de la comarca.

Segons ha explicat Valls, a la Seu “les dones són prostituïdes per homes que viuen al territori (en un nombre que entenem serà similar al de la resta de l’estat espanyol) i per un nombre significatiu de residents andorrans i turistes que visiten Andorra, tal com han relatat l’associació de taxistes andorrana que veuen en aquests viatges una font important d’ingressos”.

Qualsevol persona pot entrar als portals especialitzats en contactes i indicant en la cerca “La Seu d’Urgell” veurà la gran quantitat de dones que s’anuncien per prostituir-se. “En el negoci de la prostitució l’activitat que és dur a terme a la Seu i comarca és considerada ‘de baix nivell’, el que significa que les dones cobren menys i estan més desprotegides. Poc es parla i poc es fa per la magnitud el problema”, ha indicat la regidora.

Les edils de la CUP i d’ERC han justificat el seu vot contrari, en entendre que moltes dones que exerceixen la prostitució no tenen una altra forma de guanyar-se la vida i, per tant, l’abolició d’aquesta pràctica no soluciona la qüestió perquè se’ls ofereix cap altra alternativa per poder subsistir.

Exit mobile version