Site icon La Valira

Junqueras, sobre el govern central: “És la millor actitud en una dècada”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “el govern espanyol actual té una actitud més compromesa amb el diàleg i la negociació que no pas els governs del PP de l’última dècada”. Ho ha dit en una entrevista a La Vanguardia.

És la primera entrevista que concedeix el president d’ERC després de recuperar la seva llibertat en ser indultat pel govern de Pedro Sánchez. En l’entrevista es constata la voluntat d’arribar a un acord amb el Govern central, però admet la dificultat per aconseguir-ho.

L’exvicepresident de la Generalitat ha afirmat que la taula de diàleg entre els governs és “un compromís” d’ambdues parts” i “una finestra d’oportunitat”. “Aquesta oportunitat hauríem d’intentar aprofitar-la”, ha valorat. A més, ha defensat “posar a prova i testar” aquest mecanisme per veure quin recorregut té el diàleg i confia fer-ho les pròximes setmanes o mesos.

Junqueras, tot i reconèixer la dificultat de la proposta, insisteix: “No serà fàcil, però s’hauria de poder votar sobre la independència”. En la taula de diàleg es debatrà aquesta solució, però el govern espanyol ja ha dit una i mil vegades que això no és possible.

Exit mobile version