Site icon La Valira

Junqueras: “Ningú no és imprescindible”

“Aquí ningú no és imprescindible. Ara s’ha de governar”. En aquests termes s’expressa el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a La Vanguardia. Junqueras, tancat a la presó d’Estremera, deixa clar que el més important “no és el qui, sinó el què”, i per això no ha optat a la seva restitució com a vicepresident, com sí que han fet altres consellers de Junts per Catalunya i Toni Comín.

Seguint aquesta mateixa idea, nega que l’objectiu de la legislatura sigui restituir l’expresident Carles Puigdemont“l’objectiu supera de molt qualsevol nom i cognom. L’objectiu és el país”.

Sobre la investidura del president Quim Torra, Junqueras ha dit que no comparteix les polèmiques afirmacions de Torra en diversos articles i piulades. “A ERC, aquest debat està feliçment superat”, apunta, i reivindica la tasca feta pels republicans per “superar la dialèctica nacionalista”: “Volem guanyar un país sencer, no només una part”. Amb tot, ha desitjat sort a Torra i ha assegurat que al Govern tothom hi aportarà el seu granet de sorra.

El líder dels republicans descarta una hipotètica convocatòria d’eleccions coincidint amb el judici contra l’independentisme i les municipals. Junqueras recorda que la potestat de convocar eleccions és del president i ha advocat per “projectar estabilitat i no generar més inquietuds de les imprescindibles”. Això no obstant, ha assegurat que els republicans plantegen una legislatura estable de quatre anys.

Exit mobile version