Site icon La Valira

Judici per l’assassinat l’any 2020 a Puigcerdà d’un resident romanès a mans d’un ciutadà moldau

L’Audiència de Girona jutjarà a partir de dijous que ve i fins al 27 d’abril dues persones, una d’elles de nacionalitat moldava, acusada dels delictes de robatori amb violència a casa habitada mitjançant ús de mitjà perillós i d’assassinat agreujat. L’altra persona està acusada d’un delicte d’encobriment.

Els fets van ocórrer a Puigcerdà l’any 2020. Segons el fiscal, la víctima, un resident romanès, va obtenir una important quantitat de diners i va extreure més de 3.000 € del seu compte. Amb aquests diners en efectiu, decideix realitzar consumicions en establiments d’oci, ingerint considerables quantitats d’alcohol.

Aquest mateix dia acudeix amb un tercer i un dels acusats a comprar un mòbil i, tot seguit, a continuar consumint menjar i begudes alcohòliques amb les mateixes persones. Més tard, van portar a la víctima al seu domicili. L’acusat anterior, tenint coneixement de la quantitat de diners que tenia la víctima, d’on vivia i de la seva nul·la capacitat de defensa per la seva ingesta d’alcohol, va acudir de nou al domicili i va trencar a cops la porta d’accés per entrar a l’immoble.

Una vegada dins, va colpejar a la víctima tant amb els punys com amb els peus, així com amb un pal de fusta que portava. Trobant-se la víctima a terra i abatut pels cops, l’acusat el va asfixiar escanyant-lo, posant fi així a la seva vida. Tot seguit, li va sostreure els diners que tenia. Seguidament, va trucar al seu cosí, l’altre acusat, per a comunicar-li el succeït i demanar-li ajuda per a fugir de l’acció de la Justícia.

Aquest segon acusat va anar a buscar al primer amb el seu cotxe i el va amagar al seu domicili fins a la seva detenció policial. El segon processat va negar davant les autoritats policials el coneixement del seu parador i havent denegat l’accés al seu domicili.

El fiscal demana 30 anys de presó per al primer acusat itres anys de presó per al segon.

Exit mobile version