La fins ara número dos de Ciutadans (Cs) i mà dreta d’Albert Rivera, Inés Arrimadas, vol ser la nova líder del partit. De fet, el relleu estava planificat, però la caiguda en picat a les eleccions del 10-N ho ha precipitat. Aquesta ràpida reacció i el fet que ella sigui la nova capitana per ungiment de Rivera, ha provocat que els crítics amb Arrimadass’hagin remogut.

En l’últim congrés, quan Rivera pensava que tot estava controlat, Catalunya va ser la delegació de Cs que més delegats d’un corrent diferent del del líder va aportar. Capitanejats per Jordi Cañas, van demostrar que Cs a Catalunya tenia vida pròpia, més enllà de l’oficialisme de Rivera i dels corrents més crítics, una mena de tercera via lleial al president del partit però crítics amb algunes de les seves polítiques, com per exemple la successió que es preparava.

És per això que, en veure l’operació iniciada a correcuita amb Arrimadas, s’han començat a moure per intentar evitar mals majors. Segurament no presentaran una alternativa a les primàries, però estan fent valer el seu pes i la força interna per evitar que la nova líder s’envolti de dirigents que ells consideren que no farien reflotar el partit. Jordi Cañas i els seus amenacen de ser el maldecap intern que tindrà Inés Arrimadas.