Site icon La Valira

Igualtat i Feminismes impulsa 14 projectes locals de prevenció de violències masclistes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament d’Igualtat i Feminismes finançarà 14 projectes locals de prevenció de les violències masclistes a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran a través d’una nova convocatòria de subvencions per a ens locals, que s’emmarca en el Pla Nacional per a la Prevenció de les Violències Masclistes.

Segons la resolució provisional de l’ajut, es finançaran cinc programes al Pallars Jussà, quatre a l’Alta Ribagorça, tres al Pallars Sobirà i dos a l’Alt Urgell, amb un import total de 107.733,74 euros. Entre els projectes seleccionats, tres estan impulsats per consells comarcals (Alt Urgell, Alta Ribagorça i Pallars Jussà) i tres pels ajuntaments de capitals de comarca (La Seu d’Urgell, el Pont de Suert i Tremp). Les altres institucions que beneficiaran del programa seran els ajuntaments de Vilaller, la Vall de Boí, Rialp, Soriguera, Alins, la Pobla de Segur, la Torre de Capdella i Salàs de Pallars.

A més del finançament, tots els ens locals rebran el Llibre Blanc de la prevenció de les violències masclistes, que és una guia per al disseny i implementació de les polítiques de prevenció.

Aquesta convocatòria permet desplegar activitats de prevenció englobades en quatre àmbits: la prevenció comunitària i en l’àmbit privat, el suport a les pedagogies feministes i transformadores, el reforç d’estructures preventives institucionals, i accions de promoció de les masculinitats antimasclistes i igualitàries. Entre les actuacions que es contemplen, hi ha l’obertura de punts liles, l’elaboració de protocols per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes, la formació de professionals de l’educació, la creació de patis coeducatius o la revisió i transformació d’equipaments públics amb perspectiva feminista, entre altres.

Al conjunt de Catalunya, se subvencionaran un total de 139 projectes, amb un pressupost de 3.132.887,14 euros.

Exit mobile version