El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha pressionat per la derogació íntegra de la reforma laboral del 2012, sobre la qual ha reculat el PSOE després d’haver assolit un compromís en aquest sentit en l’acord signat aquest dimecres amb Bildu.

Pacta sunt servanda“, ha sintetitzat Iglesias a Catalunya Ràdio: “El pactat obliga”. El vicepresident ha remarcat que l’acord assolit pels responsables dels grups parlamentaris és vàlid i no parla d’una derogació parcial, sinó que abasta íntegrament la reforma laboral, malgrat que després els partits poden “dir el que vulguin” o “fer les matisacions que vulguin”, ha afegit.

La maniobra del PSOE no ha variat el parer de Bildu, que ha considerat per boca de la seva portaveu, Mertxe Aizpurua, que es tracta d’una “matisació terminològica” i no d’una rectificació, i que l’acord es manté vigent. La representant abertzale troba positiu el fet que “es comenci a clarificar des del minut u”, la qual cosa “indica que l’acord és seriós”, ha afegit en declaracions a Ràdio Nacional d’Espanya.

Abans que una nota del PSOE eliminés la passada nit el punt que indica que serà íntegra la derogació de la reforma laboral, el vicepresident de la Generalitat i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, ha considerat “bona la proposta” pactada pel govern espanyol amb Bildu, i ha avançat que “la votarem”.