Site icon La Valira

Iberpotash se surt amb la seva

El runam de les mines del Bages que explota Iberpotash ha provocat gravíssims estralls ambientals i visuals, com aquest d'El Cogulló.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha satisfet la petició d’Iberpotash, que havia plantejat un incident d’execució sobre la sentència que l’obligava a deixar d’abocar residu salí al Cogulló. “Estem molt contents amb la resolució del jutge perquè avala la feina feta i ens acosta a la mineria sostenible”, ha celebrat a Twitter aquesta filial de la multinacional Israel Chemicals Ltd (ICL).

El TSJC concedeix una moratòria d’un any ampliable a un altre.D’aquesta manera, consent que Iberpotash hi aboqui residus salins almenys fins al juny del 2018 i, si compleix els seus compromisos i informa amb tres mesos de marge, fins al 2019, com volia l’empresa, que s’ha compromès a aportar un aval de gairebé 4 milions d’euros.

En contrast amb l’empresa i sindicats com CCOO, que veu positiva aquesta resolució “ja que garanteix la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball” -com la majoria del Parlament, excepte la CUP-, la decisió del jutge representa un cop dur, per bé que previsible, per a l’associació de veïns de la Rampinya, que va obtenir una sentència favorable i comptava fins avui amb aquest 30 de juny com a data límit per als abocaments de runam, i també per als activistes de Prou Sal, que denuncien les pràctiques laborals i l’impacte mediambiental d’Iberpotash.

Exit mobile version