Site icon La Valira

Herència milionària de dos germans, un intern a l’asil de la Seu, per al municipi de Martinet de Cerdanya

Els germans de Martinet de Cerdanya, Teresa i Ricard Pallarès Andorrà, han deixat en herència a l’ajuntament les propietats que tenien al municipi. Un llegat consistent en quatre habitatges, dos locals, dos terrenys urbans que ara són horts i diverses finques rústiques.

La dona va morir ara fa quatre anys i el seu germà Ricard, actualment resident a la Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell, ha donat en vida l’altre cinquanta per cent.

El consistori va acceptar les donacions fa un any i ara ha decidit impulsar diverses actuacions al municipi ceretà, com ara la construcció d’un nou consultori mèdic, 15 habitatges de lloguer social, així com un aparcament o bé una zona de joc infantil. El canvi d’ubicació del menjador escolar també permetrà l’obertura, el curs vinent, d’una guarderia municipal.

Pel que fa als habitatges, una de les propietats llegades a l’ajuntament servirà per construir cinc pisos de lloguer social. La cessió d’un dels horts, de 400 metres quadrats, a la Generalitat permetrà edificar deu apartaments més en aquest règim d’arrendament. A un altre hort social, de 1.400 metres quadrats, es preveu crear un pàrquing o una zona de joc infantil.

Exit mobile version