Site icon La Valira

Guix: “El coronavirus no anirà a la baixa fins després de Setmana Santa”

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, la cara visible de la gestió de la lluita contra el coronavirus a Catalunya, preveu que el degoteig d’afectats al país segueixi com a mínim les pròximes cinc setmanes. Així ho ha manifestat en una entrevista al diari Ara.

La majoria de casos seran provinents de l’onada d’afectats que han viatjat a Itàlia. “Creixeran els contagis de Covid-19, segurament per les persones que ara mateix estan en període d’incubació”, ha explicat. “I no començaran a anar a la baixa fins després de Setmana Santa”, ha afegit.

Aquesta predicció es basa en els virus gripals, que són estacionals i amb el canvi de temps van remetent. Malgrat la dificultat de considerar-los virus anàlegs, la informació que es té del coronavirus indica que tenen un comportament similar.

El responsable de Salut Pública és optimista: ha subratllat que Catalunya no viu una situació tràgica i encara no ha registrat casos autòctons com sembla que sí que ha passat a Madrid i al País Basc. El fet que fins ara tots els casos tinguin origen en viatgers del nord d’Itàlia permet controlar molt més la propagació del virus.

Exit mobile version