Site icon La Valira

Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos prenen Andorra per la Cimera Iberoamericana

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han activat un centre de coordinació conjunt per donar suport a la policia d’Andorra amb vista a la reunió d’aquest dimarts de ministres d’Afers Exteriors preparatòria per la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que se celebrarà d’aquí un any, el novembre del 2020.

Segons la Guàrdia Civil, el dispositiu de seguretat comporta la participació d’un “nodrit contingent amb membres del Servei d’Informació, control de masses, forces especials i servei de telecomunicacions”. La Policia Nacional, per la seva banda, ha assegurat que 130 agents mobilitzaran aquest cos pertanyent a la Unitat Central de Protecció, guies canins, subsòl, Informació, automoció, armament, telecomunicacions i planificació.

Fonts del Ministeri de l’Interior han explicat que la petició de col·laboració es va formalitzar per Andorra fa temps, abans que comencessin les protestes de grups independentistes després de fer-se pública la sentència condemnatòria dels líders del procés el passat 14 d’octubre.

D’aquesta manera, deslliguen l’activació a Andorra de la Guàrdia Civil, la Policia i els Mossos de les últimes protestes de caràcter violent dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i dels sabotatges i talls de carretera anunciats des de plataformes independentistes com a Tsunami Democràtic, tot i que subratllen que estaran vigilant davant qualsevol incident o convocatòria de protesta.

Lloc de comandament conjunt

El Principat ha establert un lloc de comandament a Andorra la Vella, on s’integraran diversos components de les forces de seguretat espanyoles per donar suport a les autoritats policials locals. L’objectiu és incrementar la coordinació en matèria de seguretat pública i control transfronterer, segons ha informat aquest dilluns la Guàrdia Civil en un comunicat.

El desplegament policial se centrarà a protegir l’arribada i els desplaçaments dels ministres d’Afers Exteriors, així com blindar l’allotjament i la seu a la localitat de Soldeuon se celebra la reunió preparatòria de la Cimera Iberoamericana de novembre del 2020, que tindrà com lema ‘Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030’.

 

Exit mobile version