Site icon La Valira

Grups feministes demanen accedir sense recepta a la píndola de l’endemà a Andorra

Grups feministes han denunciat la intencionalitat del ministeri de Salut liderat per Carles Àlvarez-Marfany -simpatitzat de l’Opus Dei- de voler coartar i condicionar la llibertat sexual i reproductiva de les dones demanant la recepta mèdica per a la píndola de l’endemà quan la capsa del medicament no explicita que calgui i en molts països no és obligatòria.

Així i tot, cal recordar que els farmacèutics andorrans es regulen per la Llei de medicaments de l’any 1977, segons la qual estan obligats a demanar la recepta mèdica per vendre qualsevol anticonceptiu, una llei que no s’ha actualitzat.

Davant d’això, el col·lectiu insta el ministeri a incrementar i millorar els recursos destinats a l’educació sexual i a promoure la prevenció d’embarassos no desitjats amb programes educatius i no amb entrebancs per adquirir aquesta píndola. Per això, insisteixen en la necessitat d’impulsar un centre per a la protecció de la salut sexual i reproductiva des d’on les dones tindrien un accés fàcil, controlat i gratuït de la píndola de l’endemà.

Exit mobile version