Site icon La Valira

Greu sequera al Pirineu i Prepirineu català

Fonts del Llobregat. Foto: MeteoPirineus

Darrerament algunes zones del Pirineu, en especial del seu vessant nord, han vist per fi veure precipitacions abundants. Malauradament aquestes no han arribat a la gran majoria de la serralada, que continua amb un greu dèficit de pluges des de fa molts mesos.

Només cal passejar-se pel Prepirineu o la resta del vessant sud del Pirineu per veure les conseqüències. Vegetació rostida, fonts seques, rius sota mínims. I no és per menys, fa mesos que les precipitacions són molt escasses, i a tot estirar des de començaments d’estiu, hi ha hagut alguna tempesta més aviat puntual i una tardor amb només dues situacions de pluja general, però que van ser vistes i no vistes.

Pel que fa a les reserves d’aigua, els embassaments catalans presenten una capacitat mitjana del 50%. Els de les conques del Segre presenten uns registres força baixos: un 38% el d’Oliana i un 50% el de Rialb.

Els de Camarasa, Canelles i Cavallers, a la Noguera Pallaresa estan a un 57%, 54% i 35% respectivament de la seva cabuda.

Tampoc la situació és excessivament positiva pels pantans de la Conca de Ter, el de Sau es troba a un 45% i el de Susqueda a un 53%, mentre que el de La Baells (Llobregat) està a un 55%.

La previsió pels pròxims dies tampoc anuncia canvis importants, ni a curt ni a mitjà termini, amb l’absència de pluges i nevades importants, segons les dades facilitades per MeteoPirineus.

Exit mobile version