La Unió Sindical d’Andorra (USdA) demana al Govern que obligui a les empreses privades a establir graelles laborals per eliminar les desigualtats salarials entre homes i dones. Segons detallen en un comunicat de premsa aquesta fórmula consistiria a definir uns criteris previs per cada categoria de feina. Un cop assolits, independentment del sexe, aquella persona tindria un salari associat i igual per dona i home, “sense possibilitats de discriminació salarial”.

Segons apunta l’USdA aquest sistema ja s’està aplicant a l’administració pública i “funciona bé” i seria vàlida per qualsevol ofici. Posen com a exemple un funcionari: “un policia cobra el mateix tant si és home com si és dona, el salari depèn del lloc que ocupi, mai per raó de sexe, és tan senzill com això”.

El sindicat apunta que “una vegada més els arguments cauen en sac foradat” i recorden que l’executiu ha fet cas omís a les solucions aportades per resoldre la problemàtica del lloguer, el codi de relacions laborals, les lleis dels convenis laborals, sindicals i de la funció pública.

Finalment acaben apel·lant als consellers de Demòcrates per Andorra (DA) i els diuen que “no n’hi ha prou de dir que aquests temes us preocupen, cal demostrar-ho i demostrar-ho amb fets i propostes que a curt termini puguin tenir un impacte real i immediat per donar resposta urgent a la ciutadania”. “Cal parlar menys i s’ha de legislar per tal de donar una resposta a totes les veus que es van alçar el passat 8 de març”, conclouen.