En les darreres hores s’ha incrementat el nombre d’infectats per coronavirus a la clínica geriàtrica de Sant Vicenç d’Enclar de Santa Coloma. Ara per ara, els positius arriben fins als 80, dels quals 48 són residents i 32 són treballadors. Només set interns no han estat diagnosticats el que representa més del 80% de contagiats entre aquest col·lectiu.

La principal preocupació de les autoritats sanitàries és que els pacients asimptomàtics no desenvolupin símptomes els dies vinents.

La gravetat de la situació fa que els responsables del centre hagin demanat el trasllat de més residents a l’hospital a causa de les dificultats en poder atendre a tots els pacients pel dèficit actual de professionals.

A hores d’ara, hi ha una desena d’interns de Sant Vicenç d’Enclar que es troben a la planta de coronavirus habilitada a El Cedre que, a més d’aquest centre, acull altres 12 padrins de les residències de Salita i d’Albó, per la qual cosa la seva capacitat està a prop del límit.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar aquest dilluns que s’ha encarregat un estudi que permetrà analitzar quina variant del coronavirus ha provocat els contagis a Sant Vicenç d’Enclar perquè “va més de pressa que altres”. El titular de sanitat sospita que aquest brot pot haver estat causat per una soca molt més infectiva de la malaltia.