Site icon La Valira

Gairebé dos de cada deu residents en edat activa a la Seu requereix l’atenció dels serveis socials

La greu crisi econòmica i social per la qual travessa l’Alt Urgell queda palesa a través de les dades recollides per la Memòria del Consorci d’Atenció a les Persones (Capau).

Així durant l’any passat, els tres municipis amb més persones ateses pels serveis socials bàsics són: la Seu d’Urgell amb un total de 2.053 persones ateses, és a dir un 16,81% de la població (12.206 habitants) seguida d’Oliana amb 133 persones (un 7,22% dels 1.843 habitants) i Monferrer Castellbó amb 98 persones (un 9,44% dels 1.034 habitants).

Totes aquestes persones van rebre el 2020 algun tipus d’ajuts per cobrir despeses de primera necessitat com ara, entre altres, lloguer/ hipoteca, subministraments o alimentació.

Els Serveis Socials de l’Alt Urgell han incrementat notablement el nombre de persones ateses en el conjunt de la comarca, 2.716 persones enguany enfront de les 2.430 de l’any 2019,és a dir un 10,53% més de població.

Unes xifres que també han augmentat per la situació sobtada de crisi que ha provocat la covid-19 des dels seus inicis, el fet que es perllongués el confinament i que sobretot el sector de la restauració sigui un dels més afectats, ha fet que moltes llars familiars hagin tingut algun membre la unitat familiar en ERTO o no s’hagin creat llocs de treball temporals sigui a l’Alt Urgell o al Principat d’Andorra.

La davallada del sector turístic agreujant la situació de moltes famílies alturgellenques que des de fa temps viuen del turisme directament o indirectament, amb una franja d’edat que va dels 26 als 59 anys.

Famílies que mai havien trepitjat els serveis socials i també altres que tenien tancats els seus expedients tancats en haver superat la crisi de l’any 2009, ara es troben en una situació molt difícil a causa d’una malaltia, el confinament, la situació d’ERTO que han tardat a ingressar, l’atur o la davallada en l’economia submergida.

Exit mobile version