França reclama aixecar “la immunitat” per a tots aquells conductors andorrans que cometin alguna infracció de trànsit en territori gal. Segons les dades de l’administració francesa fins a l’any 2018 té impagades més de 20.000 multes, una gran majoria d’elles per excés de velocitat.

Les autoritats franceses asseguren que el Principat es troba a la cua dels països europeus que no fan front a les sancions econòmiques, especialment a la regió de l’Occitània, a l’RN 22 prop de la frontera del Pas de la Casa, on circulen un major volum de vehicles d’Andorra.

Una peculiaritat que pot canviar a partir de l’any 2020 arran de la demanda expressada per l’estat veí arran de les queixes molts dels habitants d’aquest territori que consideren injusta aquesta situació.

Com que Andorra no forma part de la Unió Europea (UE) caldrà signar un acord d’intercanvi de dades entre ambdós països, tot i que aleshores s’hauran de resoldre altres aspectes complexos com ara el principal sobre la protecció de dades personals