Site icon La Valira

França enllesteix els dispositius de seguretat construïts per evitar allaus a la RN-20

Foto: Sapyra

Les autoritats franceses ha completat la construcció de dispositius per evitar allaus a la carretera RN-20 en el sector més problemàtic, el corredor H4, en l’àrea de l’Ospitalet a prop de la frontera amb Andorra. Els treballs han costat més d’un milió d’euros i permetran evitar o reduir el nombre de talls i tancaments de trànsit que hivern rere hivern es produeixen per la mala climatologia en l’eix viari gal.

Les obres han consistit en la col·locació de xarxes a la muntanya que pertany a l’últim poble del departament de l’Arieja abans de la frontera i s’han realitzat en el marc del projecte transfronterer Sapyra, establert a través de la cooperació Poctefa 2014-2020 entre Espanya, França i Andorra.

Aquest projecte, que va mobilitzar a divuit tècnics i treballadors, es va dur a terme entre juny i octubre. Durant aquest període s’han posat quaranta-sis línies de xarxes i bastidors per parar les allaus, el que representa un total d’1,014 metres lineals. Al final de l’hivern, quedaran alguns detalls per resoldre, inclosa la pintura de les caps d’ancoratge i la col·locació de plaques amb la numeració de les obres.

La pròxima primavera és previst que es reprenguin altres treballs de seguretat realitzats en els corredors H19, H20 i H22, encara en L’Ospitalet, i al corredor Pe31, a Porté-Puymorens. Alhora, també és col·locaran equips d’instrumentació i detectors d’allaus.

Viabilitat hivernal

Des del passat cap de setmana, els agents del departament de carreteres i transport de la prefectura de l’Arieja es mobilitzen diàriament de 5.00 h del matí a les 20.00 h del vespre, per retirar la neu de les artèries viàries en cas de nevades. Aquestes disposicions s’apliquen com a part del pla de viabilitat d’hivern que continuarà fins a principis d’abril.

Exit mobile version