Site icon La Valira

Fàbrega i Viaplana cada vegada més sols defensant els JJOO: Quim Torra i Lluís Llach es manifesten en contra

La divisió interna a JuntsxCat i ERC a la Seu i l’Alt Urgell cada vegada és més gran a l’hora de defensar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Mentre l’alcalde de la capital alturgellenca, Francesc Viaplana, i el batlle a l’ombra, Jordi Fàbrega, han defensat públicament el projecte, continuen les adhesions al manifest impulsat per la plataforma Stop JJOO per reclamar que la Generalitat no ho tiri endavant-

De moment només s’hi han adherit a favor de la candidatura dos ajuntaments de la comarca alturgellenca, el d’Alàs i Cerc i el de les Valls d’Aguilar, tots dos en mans de JuntsxCat.

A les veus polítiques contràries com ara la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós (Junts) i la dels regidors republicans Carlos Guàrdia i Núria Tomàs, s’afegeixen ara, signant el manifest, els postconvergents, Quim Torra, expresident de la Generalitat, la del cantautor, Lluís Llach o la de l’exportaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel.

Segons Torra, cal que el Govern “comenci a canviar les prioritats” i es replantegi “les apostes cap al turisme de masses, l’oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular” i, ha afegit, “no imposar una candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern”.

Des de la plataforma han valorat positivament aquests nous suports contrars als Jocs i han animat a afegir-ne més per “aturar” el que qualifiquen de “despropòsit especulatiu per engreixar les butxaques dels de sempre”.

Exit mobile version