Site icon La Valira

Fàbrega diu que l’acció municipal en l’ocupació d’habitatges està condicionada a complir la llei

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha explicat aquest dilluns durant el ple de l’ajuntament que les possibles intervencions municipals davant l’ocupació il·legal d’habitatges en la localitat estan condicionades al compliment de la llei, tot i que no l’apliqui en altres circumstàncies com ara, la col·locació de la bandera espanyola en el balcó de l’edifici consistorial.

Durant la sessió plenària del consistori alturgellenc, el regidor de Compromís, Àngel Rubio, va manifestar els neguits davant la possibilitat que la Seu es pugi convertir en un municipi “atractiu i fàcil per ocupar habitatges”.

Al respecte, la regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla, va informar que, a hores d’ara, hi ha 23 famílies identificades que viuen a l’edifici de l’avinguda de Joan Garriga i Massó i el Portal d’Andorra, a la plaça Europa, “19 de les quals estan rebent un seguiment per part dels serveis socials i dos van ser confinats”.

L’edil també va indicar que a set famílies se’ls va oferir ser reubicades en pisos propis d’emergència social i llogats pel CAPAU (Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell), quatre d’elles hi van acceptar mentre que tres ho van rebutjar.

Segons Lamolla, l’equip de govern té prevista la compra de dos dels habitatges d’aquests edificis ocupats. A banda, tres o quatre més podrien ser adquirits per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

El bloc de pisos d’aquesta cèntrica finca de la localitat acumula una sèrie de denúncies i incidents relacionats amb les persones residents. La regidora va informar que en les darreres setmanes s’han produït dues detencions, una de les quals va tenir lloc el passat 22 de maig arran d’una intervenció policial per ordre judicial.

Durant l’operació es va comprovar que a un dels residents identificats, de 28 anys i de nacionalitat argentina, li constava una ordre de detenció, entrega i extradició de Bèlgica per delictes contra el patrimoni.

Exit mobile version