Site icon La Valira

Espot i Aragonès anuncien quatre grups de treball i un de reflexió

El cap de govern d'Andorra, Santiago Espot, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès

La tercera reunió bilateral entre el cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, celebrada a Barcelona aquest dimarts, s’ha saldat amb l’anunci de quatre grups de treball temàtics.

En concret, Espot i Aragonès han acordat crear grups per intensificar la col·laboració sobre infraestructures, gestió de residus, salut i energia, i també un grup de reflexió sobre altres qüestions d’interès transfronterer.

Els executius d’Andorra i de la Generalitat de Catalunya, a més, s’han mostrat disposats a tancar acords de col·laboració que fomentin la mobilitat d’alumnes de formació professional (FP), i han destacat el bon funcionament de convenis ja signants sobre fauna i meteorologia.

Espot, en particular, ha marcat com a objectiu d’aquestes reunions de treball “trobar solucions pràctiques i pragmàtiques a les qüestions d’àmbit transfronterer i proposar respostes concretes als problemes de la ciutadania”.

Per la seva part, Aragonès ha manifestat que un futur acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE) pot ajudar a fer “més present la llengua catalana a les institucions europees”.

Espot ha considerat que el “reforç” de les relacions entre Andorra i les institucions europees pot “ajudar” a fer realitat la demanda d’oficialitat del català a les institucions comunitàries, i ha indicat que, en termes pràctics, això podria comportar que les normes comunitàries que ha d’incorporar el Principat ja els arribessin traduïdes, segons recull l’Agència Catalana de Notícies.

Exit mobile version