Site icon La Valira

Escopir o fer les necessitats a espais i transports públics serà sancionat a Andorra

Les tres formacions que integren el govern tripartit, Demòcrates per Andorra (DA), Liberals d’Andorra (L’A) i Ciutadans Compromesos (CC) pretenen incorporar a la llei de seguretat pública poder sancionar les persones que escupin o facin les seves necessitats en espais públics urbans, als transports públics, i també a aquells espais i béns privats que confrontin amb els públics. Les multes en aquests casos poden arribar als 300 euros.

També és previst endurir els delictes relacionats amb la venda i la cessió d’alcohol a menors d’edat. En el primer cas, fins ara estava tipificat com a infracció administrativa i ara queda penalitzat com a delicte, amb pena de presó o arrest fins a un any i una multa fins a 6.000 euros. En el segon cas, es tractaria d’un delicte menor que ha de ser castigat amb pena d’arrest i multa fins a 1.000 euros.

Pel que fa a la seguretat viària, s’afegeix una sanció econòmica per a aquells conductors que circulin sota els efectes de drogues. Als conductors privats se’ls imposarà una multa de 600 fins a 3.000 euros. Per als conductors de transport de passatgers o vehicles pesants, la sanció pot anar des de 1.200 fins a 6.000 euros.

En la lluita contra la drogodependència en menors, s’instarà el Govern a actualitzar el pla en un termini de tres mesos, segons informa ATV.

Exit mobile version