Site icon La Valira

Es tiren el mediador pel cap

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit en la necessitat de la figura d’un mediador internacional a la mesa de negociació entre la Generalitat i la Moncloa. “El Parlament ha votat que cal un mediador, i penso que ERC i la CUP compliran amb allò que han votat”, ha recordat Torra en una entrevista que publica aquest diumenge ‘El Punt Avui’.

“No podem jugar a votar coses que després no tirarem endavant. O les votes o no les votes. Però si votes sí, assumeixes les conseqüències”, ha avisat el president, en una mesura de pressió als republicans de no fer-se enrere en l’exigència de la figura del mediador.

Torra ha avançat també que anunciarà –no convocarà- la data de les eleccions “l’endemà de l’aprovació dels pressupostos”.

D’altra banda, el conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, replica en una entrevista a l’ACN que el mediador és “útil” quan les dues parts l’accepten.

Bosch també ha apostat perquè les forces sobiranistes -JxCat, ERC, comuns i CUP- arribin a un “acord” per formar Govern després de les eleccions.

Exit mobile version