Site icon La Valira

Es limita la mobilitat i l’aforament a les botigues a la Cerdanya per frenar la covid

El PROCICAT ha aprovat aplicar restriccions a partir d’ara als municipis de la Cerdanya amb una durada inicial de 15 dies. En aquest sentit, es recomana que la població romangui en el seu domicili i que només surti per anar a treballar si no es pot teletreballar, per assistir a centres, serveis i establiments sanitaris, per assistir a centres docents i per a fer activitats del lleure infantil i juvenil (incloses extraescolars) que han de seguir les normes aprovades en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT.

També es recomana no sortir si no és per a assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres; i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.

En els establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de realitzar sempre en taula. En l’interior l’aforament es limita al 50% i s’ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules d’1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores. En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat.

Els actes religiosos -inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres- han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament, mentre que es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema oexposicions, tant en recintes estables -com ara teatres, cinemes, carpes de circ- com a l’aire lliure -en espais públics especialment habilitats-, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Per últim, la realització d’activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius -parcs d’atraccions, gimnasos i instal·lacions esportives, etc.- es pot dur a terme sense superar el 50% de l’aforament.

 

Exit mobile version