Site icon La Valira

Es calcula que entre 1.500 i 3.000 persones a Andorra poden patir covid persistent

El Ministeri de Salut calcula que entre 1.500 i 3.000 persones poden patir covid persistent després d’haver passat la malaltia. Des de l’inici de la pandèmia 15.291 residents han sofert el coronavirus.

Amb l’objectiu de conèixer un nombre més o menys aproximat de persones que tinguin covid persistent, aquest dilluns s’ha presentat un estudi que es posarà en marxa demà dimarts a partir d’enquestes adreçades a persones que han passat la covid per saber si presenten símptomes. Entre la simptomatologia més freqüent cal destacar la fatiga, el malestar general, la febrícula, dificultats respiratòries, tos o alguns trastorns cognitius com ara dèficits de memòria o marejos.

Les enquestes es realitzaran, via SMS a persones més grans de 18 anys, a través de trucades que realitzarà el personal de l’Oficina Covid. La durada per contestar-les és d’un temps d’uns 5 minuts i es preveu realitzar-les a un 10% de la població que va resultar afectada. Posteriorment les dades que s’obtinguin seran analitzades per a la realització de l’estudi en qüestió. En funció de les respostes i de si aquestes permeten pensar que el participant pateix algun dels símptomes de la covid persistent, es podrà gestionar una visita amb el seu metge referent o bé a algun centre d’atenció primària.

Covid persistent és la condició per la qual es presenten símptomes més enllà dels tres mesos del diagnòstic d’una infecció per covid-19, amb una durada d’almenys dos mesos i que no es poden explicar mitjançant un diagnòstic alternatiu.

Exit mobile version