Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) rebutja considerar plebiscitàries les futures eleccions al Parlament de Catalunya, com va plantejar l’expresident Quim Torra, ha publicat El Periódico citant fonts del partit i ha confirmat el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, a Catalunya Ràdio.

ERC, afegeix el mateix diari, relaciona el marc plebiscitari que ha volgut establir Torra amb la necessitat de Carles Puigdemont d’aglutinar la majoria independentista al voltant de les seves sigles.

D’altra banda, Sabrià ha assenyalat que les futures eleccions al Parlament de Catalunya es votaran el 7 de febrer, i ha afirmat que no es tracta “d’una opinió política, sinó de matemàtiques”.

Sabrià ha fet aquestes declaracions en una entrevista conjunta a Catalunya Ràdio amb el president del grup de JxCat, Albert Batet, i la diputada de la CUP Maria Sirvent. Batet hi ha explicat que la primera reunió del govern després de la inhabilitació de Quim Torra, en la qual el vicepresident Pere Aragonès assumirà la presidència interina, depèn de la publicació de la destitució de Torra a Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).