El pacte de govern entre Junts x La Seu i ERC que totes dues formacions tenen pràcticament enllestit i tancaran en les pròximes hores inclou el repartiment equitatiu de l’alcaldia de la capital alturgellenca i del Consell Comarcal entre totes dues formacions.

Tal com ha avançat LA VALIRA, l’assemblea de militants i candidats del partit republicà celebrada aquest dimarts va donar el vistiplau a aquesta forma de govern que permetrà al neoconvergent Jordi Fàbrega exercir com a alcalde els primers 27 mesos de la legislatura i al republicà, Francesc Viaplana ser batlle a partir de llavors i els 21 mesos restants, segons ha informat la mateixa emissora pública municipal citant fonts dels dos partits.

Ambdues formacions també es repartiran els temps en què ostentin la presidència del Consell Comarcal després que els postconvergents hagin perdut la majoria absoluta.

Ara mateix, resten pendents per tancar l’acord definitiu alguns serrells com ara el repartiment de les diferents àrees de responsabilitat del cartipàs municipal. El que ha trascendit fins ara és que mentre Fàbrega sigui el batlle, Viaplana serà el primer tinent d’alcalde i a l’inrevés.

ERC i Junts repetirien, d’aquesta manera, la fórmula del govern de coalició de l’any 2007 quan, tot i que el PSC va guanyar les eleccions municipals amb 6 edils, convergents i republicans amb els mateixos resultats que en els comicis del 26 de maig passat (5 i 4 regidors respectivament) van signar un acord per governar plegats.

El ple de constitució del nou ajuntament de la Seu tindrà lloc el pròxim dissabte a partir de les cinc de la tarda.