Site icon La Valira

ERC guanyaria el 21-D a la demarcació de Lleida

ERC guanyaria a les comarques de Lleida les eleccions del pròxim 21-D, amb una forquilla d’entre 5 i 6 diputats. Junts per Catalunya i Ciutadans empatarien en percentatge i escons (3-4), PP i CUP podrien perdre el diputat que tenen ara, mentre que el PSC en guanyaria un, passant a tenir-ne dos.

Així ho recull l’enquesta que publica aquest dimarts el diari El Segre i que confirma la tendència expressada ja per altres estudis electorals en el conjunt de Catalunya: una primera posició molt disputada entre republicans i taronges i la pèrdua de la majoria absoluta de les formacions independentistes. La clau de la governabilitat la tindria Catalunya en Comú-Podem. L’enquesta assenyala que si l’abstenció baixa més d’un 5% en relació amb l’última convocatòria electoral autonòmica, els partits no independentistes podrien governar a Catalunya en coalició.

A la circumscripció de Lleida, els resultats de les autonòmiques del 2015 van atorgar 10 diputats a la candidatura de Junts x Sí. L’enquesta assenyala que el pròxim 21 de desembre les dues formacions que la integraven, ERC i PDECat, podrien sumar-ne de 8 a 10, amb un clar avantatge dels republicans. La pèrdua de representants independentistes afavoriria socialistes i taronges, que guanyarien un diputat cadascun el 21-D, mentre que la CUP podria quedar-se sense representació.

Exit mobile version