El grup d’ERC i soci de govern de JuntsxCat al Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha demanant la dimissió del president de l’ens, el neoconvergent Miquel Sala, per haver actuat de manera unilateral prenent la decisió d’acomiadar a 34 monitores dels menjadors escolars.

En declaracions a la ràdio de l’ajuntament, els republicans mostren la seva sorpresa per l’aplicació de la mesura i han anunciat que “en cap cas” no estan a favor d’una regulació temporal (ERTE).

Al respecte, l’equip republicà creu imprescindible reconduir la situació per evitar que es faci efectiva la decisió de l’exalcalde d’Oliana i aquestes empleades -un col·lectiu amb un alt índex de precarietat laboral- passin els pròxims dies a engreixar les llistes de l’atur.

Val recordar que en un missatge enviat aquest divendres a les treballadores, el Consell Comarcal se les informa que hauran d’esperar a que se’ls indiqui quin dia hauran de personar-se a l’oficina de treball per tramitar el cobrament de la prestació, que hauran d’aportar un certificat d’empresa que acrediti 6 mesos treballats i que el salari que cobraran serà l’import corresponent a la prestació d’atur.