Site icon La Valira

Endavant denuncia, també a la Seu, que els treballadors estan “amb l’aigua al coll”

Endavant-OSAN ha col·locat una desena de caps de maniquí a diverses fonts públiques, entre elles el canal d’aigües tranquil·les del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell, per denunciar que els treballadors i les classes populars estan “amb l’aigua al coll”.

Aquest és de fet el lema de la campanya que han fet pública aquest dilluns, i que exigeix un “programa de mínims per a una vida digna”. Reclamen així un salari mínim de 1.200 euros per trenta hores i l’equiparació salarial entre homes i dones; pensions dignes; regular el lloguer a un màxim del 10% del sou; fixar preus socials per aigua, llum, gas i telecomunicacions; serveis públics bàsics sense “privatitzacions ni repagaments”; i una banca pública.

L’organització independentista, a l’òrbita de la CUP, vol posar fi a una situació social que veu “encara més agreujada” en el cas de les dones.

En un comunicat, Endavant-OSAN avisa així que des de la crisi de fa deu anys la situació dels treballadors “no ha deixat d’empitjorar” i asseguren que les condicions laborals són “de més explotació, més perill de caure en la pobresa, més precarietat i més desigualtat”.

I veuen aquest gruix de la població “amb l’aigua al coll” per la bretxa salarial, per l’acumulació de riquesa en poques mans, pel pes de l’habitatge en la despesa familiar i per les retallades al sector públic dels darrers anys.

L’organització independentista ha dut a terme l’acció, a banda de la capital de l’Alt Urgell,  en municipis com Cambrils, l’Espluga de Francolí, Lleida, Girona, la Selva del Camp, Mataró, Navàs, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Tarragona i Vilafranca del Penedès i als barris de Gràcia, el Poblenou, Sants i el Baix Guinardó, a Barcelona; així com a Platja de Nules (Castelló) i Palma.

Al costat de les fonts i del canal s’hi han penjat pancartes i cartells que reivindiquen aquestes mesures socials per “a una vida digna de mínims”.

Exit mobile version