Per segon dia consecutiu els indicadors de la pandèmia de la covid-19 han empitjorat a la Seu, deu dies després de la celebració del polèmic concert organitzat per l’ajuntament del passat 30 de gener i dos després de la reobertura de la mobilitat entre Andorra i l’Alt Urgell.

Cal recordar que un dels arguments esgrimits pel departament d’Interior de la Generalitat per autoritzar l’assimilació entre tots dos territoris era la millora de les dades epidemiològiques a la comarca alturgellenca.

Un dels principals valors per esbrinar com evoluciona l’epidèmia, la taxa que mesura la velocitat de propagació del virus (Rt) no para de créixer en les darreres hores a l’Alt Urgell i es troba en el 0,83 (ahir 0,61) mentre que a la Seu aquest paràmetre ha passat de l’1,14 a l’1,51. Això representa que cada 100 infectats contagien 151 persones de mitjana. Tanmateix el risc de contagi s’ha incrementat notablement i, ara per ara, és de 386 punts (319 ahir).

El nombre de casos positius s’eleva a 63, dels quals cinc requereixen tractament hospitalari, segons el balanç d’aquest dimarts del departament de Salut.

L’evolució del coronavirus també empitjora a altres comarques de l’Alt Pirineu i Aran com el Pallars Jussà, amb una escala de Rt situada en el 2,82 i un índex de rebrot de 278 punts. A l’Alta Ribagorça els valors són d’1,85 i 265 punts respectivament; al Pallars Sobirà d’1,18 i 415 punts i a l’Aran de 0,72 i 1037 punts.

Per contra, la Cerdanya presenta registres molt més positius amb una Rt de 0,62 i un risc de rebrot de 134 punts.