Els sindicats majoritaris CCOO i UGT han unit forces i han convocat fins a 75 mobilitzacions conjuntes per a aquest 1 de Maig arreu d’Espanya. Els sindicats denuncien que les reivindicacions laborals han quedat “a la cua” del debat polític durant la campanya de les darreres eleccions generals, i en aquest context ambdós sindicats han fet una crida perquè es concreti un govern d’esquerres a partir dels resultats de les eleccions del 28-A.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, afirma que “la prioritat d’aquest 1 de Maig és situar la lluita contra la desigualtat social en el centre de les prioritats del país”. Sordo espera una participació massiva de la ciutadania en les mobilitzacions sindicals, fent una crida a revitalitzar una agenda social que “ha estat eclipsada per l’agenda política d’aquestes darreres setmanes”.

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha dit que “anem a aquest Primer de Maig després d’anys de no poder canviar les polítiques socioeconòmiques del nostre país”. Per a Álvarez aquest 1 de Maig “ha de representar una exigència, un clam popular per a canviar aquestes polítiques”.

A Barcelona, la manifestació conjunta de CCOO i UGT començarà a dos quarts de dotze del matí a la cruïlla entre els carrers Sant Pere amb Passeig de Gràcia, I està previst que finalitzi davant de l’antic edifici de Correus a la Via Laietana