La plataforma de sindicats de l’administració demana “la destitució immediata” de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, “per no entendre què és una societat democràtica” i per “menystenir els drets socials, laborals i sindicals” dels funcionaris.

La petició, formalitzada a través d’una carta enviada al cap de Govern, Toni Martí, es fa després que la ministra, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, afirmés que no tornarà a seure a negociar amb els sindicats i que els canvis a la reforma de la Funció Pública es faran al Consell General.

En un comunicat, els sindicats afirmen que la negativa de la ministra a continuar negociant menysté els drets socials, laborals i sindicals dels treballadors públics. Creuen, a més, que la ministra ha suspès en diplomàcia i ha faltat a les seves obligacions. També afirmen sentir-se avergonyits per “la poca cultura democràtica” demostrada per la ministra arran de la vaga que van fer fa dues setmanes els funcionaris.

Tanmateix consideren que Desacarrega, “ha demostrat no estar a l’altura de les circumstàncies, negant tota possibilitat de diàleg en declarar no voler tornar a seure amb els sindicats” i ha “suspès en diplomàcia i ha faltat a les seves obligacions com a ministra de Funció Pública del Govern d’Andorra”.

Els sindicats tenen previst reunir-se aquest dilluns per concretar més accions en protesta per la reforma i la negativa del Govern a incloure-hi les seves demandes.