Site icon La Valira

Els residents portuguesos a Andorra es decanten per Marcelo Rebelo de Sousa com a president

Els residents portuguesos a Andorra també s’han decantat majoritàriament per revalidar com a president del seu país a l’actual mandatari, el conservador Marcelo Rebelo de Sousa.

Només 258 votants dels 7.557 que estaven cridats a les urnes han acudit aquest diumenge al consolat del Principat a Andorra la Vella per votar. La majoria dels electors s’han decantat per Rebelo de Sousa, seguit de la candidata i exeurodiputada socialista, Ana Gomes, i de l’aspirant pel partit d’extrema dreta, André Ventura.

Segons les enquestes a peu d’urna de la cadena de televisió pública RTP el candidat a la reelecció, és el vencedor de la primera volta de les eleccions presidencials del país amb entre el 57 i el 62% dels vots.

Les projeccions donen el segon lloc per a Gomes, amb entre el 13% i el 16% de les paperetes; i el tercer per a Ventura que tindria entre el 8% i el 12% dels vots.

En cas de confirmar-se les estimacions, Rebelo de Sousa s’asseguraria un nou mandat sense necessitat de celebrar una segona volta.

Exit mobile version