Els locals d’oci nocturn de Puigcerdà no volen marxar del centre i anar-se’n a les zones industrials després que l’ajuntament els hagi donat deu anys per poder-ho fer. L’actual equip de govern municipal encapçalat per l’alcalde Albert Piñeira (PDECat) ha fixat ara la data del pròxim mes de març perquè aquests establiments canviïn d’activitat, es traslladin al polígon o bé tanquin.

Des del consistori creuen que els propietaris eren coneixedors d’aquesta normativa que es va adaptar al Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM) -en l’etapa del batlle Joan Planella- i que, per tant, han tingut molts anys per buscar una solució per tal de resoldre els problemes de convivència amb alguns veïns, que es queixen del soroll.

Des del 2009 no s’han donat noves llicències de locals d’oci nocturn a zones residencials de la vila.

Els clubs musicals, pubs i discoteques afectats en aquell moment eren una desena. Una bona part dels quals es troben o es trobaven ubicats en carrers cèntrics i d’alta densitat residencial, com els carrers Major, Cerdanya, Sant Agustí i la mateixa avinguda de Catalunya.

Els negocis que es dediquen a l’activitat recreativa nocturna que van decidir continuar la seva activitat -fent cas omís a hores d’ara a la nova normativa- són cinc (entre altres, l’Avalanche, TrànsitDiablos Bar, entre d’altres) que estan recollint firmes perquè no els facin marxar.

Jordi Mercader, copropietari d’un d’aquests locals, que manté una programació mensual de concerts ha apuntat que no ha rebut cap queixa veïnal i, en el seu cas, ha decidit deixar de fer música en viu per quedar-se al centre de la capital ceretana.