Site icon La Valira

Els pares protesten contra els insults que reben els alumnes nouvinguts de mestres de l’escola ‘Bourg-Madame’

Pares d’alumnes de l’escola ‘Bourg-Madame’ de la Guingueta d’Ix (Cerdanya) han fet arribar a LA VALIRA les seves queixes pel que consideren “una educació pèssima” que estan rebent els seus fills. Gairebé la meitat dels escolars procedeixen de Puigcerdà i d’altres municipis de la comarca.

Segons expliquen els progenitors dels estudiants alguns dels mestres “rebutgen els nois i les noies nouvinguts”. En concret, afirmen que els escolars són objecte “d’insults i crits” amb la suposada complicitat de la directora del col·legi que “no sap gestionar el centre”.

Tanmateix, denuncien “les classes, els materials que fan servir, la dolenta qualitat educativa i el fet que no facin continguts d’àrees bàsiques”. Tot plegat, afegeixen amb la presumpta “nul·la qualitat personal i professional de les mestres”.

La situació per la qual travessa el centre educatiu no és nova, ja que aquest curs escolar s’ha agreujat davant la desaparició d’un grup i la retallada de la plantilla, amb un professor menys. Això ha provocat que hi hagi més alumnes per classe i que es barregin nens i nenes de diferents cursos.

Menys atenció als escolars i falta d’efectius pels infants amb dificultats diverses en un col·legi que, ara per ara, té aproximadament uns 150 estudiants.

Exit mobile version