La Valira

Els pagesos es manifesten a la Seu per denunciar “l’abús de les distribuïdores” a l’hora de fixar preus

Els pagesos també s’han manifestat, com arreu de Catalunya aquest dissabte, a la Seu d’Urgell per denunciar el que consideren un “abús de les distribuïdores” a l’hora de fixar els preus de compra dels aliments. Asseguren que se’ls paga per sota del cost de producció i que, per tant, estan “perdent diners per treballar”.

El sector acusa les distribuïdores de pagar en funció del preu màxim que fixen al supermercat i això obliga al pagès a vendre per una quantitat que no li permet cobrir les despeses, especialment en el cas de la llet.

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) també es mostra en contra dels criteris de la nova Política Agrària Comuna (PAC), que veuen “lesiva per a la pagesia”, i de les “importacions que no compleixen les exigències” que sí que se’ls aplica als pagesos catalans. Un altre motiu de la protesta, en aquest cas molt vinculat al Pirineu, és el dels danys causats per la fauna salvatge, tant la cinegètica com la protegida. A més a més, UP denuncia “l’especulació i depredació amb els espais agraris, l’agressió a la ramaderia, la burocratització i la discriminació als serveis públics al món rural”.

Per tot plegat, s’han mobilitzat arreu del territori amb tractorades i concentracions a les comarques gironines, al Pirineu, a Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona, a la plana de Lleida, a la Catalunya Central i a l’àrea metropolitana.

Exit mobile version