Site icon La Valira

Un nou grup d’obrers peruans arriben a la Seu per començar a treballar el mes vinent a la construcció a Andorra

Set treballadors peruans del sector de la construcció s’incorporaran el mes vinent amb les condicions laborals normalitzades i sense que, en principi, hagin de patir cap mena d’abusos.

Aquestes persones es troben, a hores d’ara, vivint a la Seu d’Urgell, però el març es traslladaran a Andorra on disposaran del certificat de residència i treball, segons han explicat ells mateixos a LA VALIRA. Fa uns dies que es troben en un hotel de Castellciutat per tramitar la documentació i fer les proves mèdiques prèvies a l’obtenció dels permisos corresponents.

Tots ells treballaren en uns xalets que s’estan construint a Canillo i han estat subcontractats per una empresa andorrana a través de la companyia espanyola ANI Construccions i Contractes. Aquests empleats han explicat sentir-se satisfets per les condicions laborals establertes en els seus contractes i que suposen salaris semblants als de la resta de treballadors de la construcció al Principat. A més, l’empresa es fa càrrec de l’allotjament i dels àpats dels obrers. En principi tenen un contracte de treball per un mes.

Per altra banda, l’associació de residents peruans a Andorra ha iniciat un procés per poder donar suport legal als compatriotes que fins ara han estat víctimes d’abusos al sector de la construcció, tot i les dificultats en què es troben les persones explotades a l’hora de denunciar per por a possibles represàlies. En la majoria de casos, els seus contractes duen clàusules en les quals renuncien a anar als jutjats andorrans, o d’altres països fora dels seus d’origen, si detecten determinades irregularitats.

Exit mobile version