Els Mossos d’Esquadra han detingut el presumpte assassí de persones sense sostre a Barcelona després que s’hagin produït quatre homicidis a la ciutat. De fet, aquest dilluns es va trobar un quart home mort al carrer Rosselló, prop de la Sagrada Família.

La policia catalana considera que el detingut podria ser l’autor, com a mínim, de tres dels quatre assassinats. Es dona la circumstància que en tres dels casos les víctimes van morir per cops al cap mentre dormien. Aquestes víctimes coincidien a estar aixoplugades al barri de l’Eixample de Barcelona. El detingut és un home de 25 anys de nacionalitat brasilera i que ha estat detingut a Sant Cugat del Vallès on s’apunta que residia.

La primera mort es va produir al carrer Sardenya el 19 de març, tot i que en aquest cas la víctima va morir per arma blanca. Poc després dels fets, la Guàrdia Urbana va detenir a un sospitós que va acabar en llibertat per falta de proves concloents contra ell.

El segon mort es va produir al carrer Lepant el 16 d’abril, quan un home jove de 23 anys va ser assassinat per cops al cap mentre dormia al carrer. Dos dies després moria la tercera víctima molt a prop, al carrer Casp. Es tractava d’un home de 60 anys que va morir per cops al cap també quan dormia.

El quart assassinat s’ha produït aquest mateix dilluns, quan un altre home que dormia al carrer ha mort per cops al cap entre els carrers Rosselló i Sardenya. Alguns testimonis van explicar als Mossos que havien vist el possible autor dels crims.

Es dona la circumstància que l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus que ha obligat al confinament dels ciutadans ha deixat els carrers de pobles i ciutats deserts. Una situació que deixa encara en una situació de més vulnerabilitat els qui es troben sense un sostre on aixoplugar-se.