Site icon La Valira

Els fronterers tenen fins al cap de setmana per fer-se els tests d’anticossos de la covid-19

El cap de Govern, Xavier Espot, ha informat aquest dilluns en roda de premsa que els fronterers tindran fins al pròxim cap de setmana per fer-se els tests d’anticossos de la covid-19 al Stop Labs situat a la caserna de bombers de Santa Coloma.

Espot ha explicat que, a hores d’ara, s’ha pogut contactar aproximadament amb un miler d’aquest col·lectiu de treballadors. Tots aquells interessats en fer-se les proves encara poden concertar dia i hora trucant al telèfon de protecció civil (376) 875 610.

Per la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que, a hores d’ara, la immunitat de la població andorrana (que ha passat la malaltia o està malalt en aquest moment) puja fins al 9,04% a partir dels primers 40.000 resultats de la primera ronda dels tests. Un 3,64% té anticossos contra la malaltia.

Fins ara, s’han fet 56.635 proves i 229 PCR arran del primer cribatge, que es realitzarà fins a finals de setmana a Andorra la Vella, de les quals una vintena han donat positiu. A més, s’han enviat 46.000 SMS amb els resultats dels tests. Les inscripcions arriben a les 66.000 persones, que es faran les proves abans de dimecres.

La segona volta de la prova comença dimecres per als sanitaris, sociosanitaris i cossos especials i el torn del cribratge als voluntaris i les seves famílies serà el diumenge i dilluns dia 18 es farà a la població en general.

Dos nous casos positius

Actualment hi ha 756 casos positius acumulats, 151 dels quals actius i 557 curats. A l’UCI hi ha tres pacients, dos dels quals ventilats de manera artificial. A planta hospitalària hi ha set persones.

També hi ha 31 professionals sanitaris que estan infectats i altres quatre pertanyen als cossos especials. A la unitat d’hospitalització del sociosanitari del Cedre es troben 19 persones, de les quals set provenen del geriàtric de Salita

Exit mobile version