Site icon La Valira

Els escolars de la Seu d’Urgell declararan a través d’un equip de suport especialitzat

El Jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell convocarà en els pròxims dies com a testimonis als fills dels pares i mares que van presentar onze denúncies contra vuit mestres de les escoles Albert Vives, Pau Claris i la Salle d’aquest municipi per un presumpte delicte d’incitació a l’odi. Com es tracta de menors, en aquests casos, els magistrats no interroguen sinó que compten amb un equip de professionals que ho aconsegueixen a través de treballadors socials i psicòlegs.

Segons ha pogut saber LA VALIRA, les compareixences dels alumnes de primària tindran lloc en una oficina especialitzada on els experts no interroguen. Es guanyen la confiança del nen i deixen que expliqui. A l’altre costat d’un vidre opac, el jutge, el fiscal i els advocats observen.

En concret, els investigats són el director i, alhora regidor d’Esports de l’equip de l’alcalde Albert Batalla (PDECat),  i quatre mestres del col·legi públic Mossèn Albert Vives, la directora i un mestre de l’escola Pau Claris i la directora de l’escola La Salle. Segons les denúncies, alguns alumnes hauria sofert ”humiliacions, insults i fins i tot agressions” pel simple fet de ser fills de Guàrdies Civils. Així i tot, es dóna la circumstància que la major part de les acusacions són de pares i mares que no són membres de l’Institut armat, tal com han apuntat fonts judicials.

El magistrat que va interrogar el passat 7 de novembre als investigats volia saber si hi va haver comentaris fets per diversos mestres així com si són responsables de determinades ”actituds” per motivar a altres escolars a fer aquests suposats comentaris l’endemà de la consulta il·legal que va tenir lloc l’1 d’octubre.

Exit mobile version