La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) traslladarà al govern la seva demanda que l’aeroport d’Andorra-La Seu disposi d’una terminal andorrana amb la seva duana específica.

Així mateix la patronal andorrana també defensa la necessitat que aquesta infraestructura tingui una via alternativa d’accés al Principat sense haver de passar per la duana del riu Runer després de travessar la de l’aeroport.

A més, el president de la CEA, Gerard Cadena, s’ha alienat amb la petició de l’executiu tripartit per tal que Andorra tingui més pes en la gestió del complex aeroportuari, tenint en compte l’aportació econòmica estatal de més de 300.000 euros anuals per la seva explotació.

Cadena basa les seves demandes en models semblants que ja funcionen a altres aeroports com per exemple al de la ciutat suïssa de Basilea, la tercera més gran en població del país centreeuropeu, amb gestió compartida entre França i Suïssa.

Tampoc a ningú se li escapa que l’aeroport donarà resposta majoritàriament al sector turístic andorrà i, en una menor mesura, al de la resta del Pirineu català. És, per això, que Andorra vol fer-se seva aquesta infraestructura després de les reiterades peticions al govern espanyol per passar de tenir la categoria d’aeròdrom a obtenir l’actual d’aeroport.